Uitnodiging: Tegel eruit, plant erin op zaterdag 1 juli

Verhalen - 3 juni 2017

Groene inspiratiedag voor de Bollenstreek.

Op zaterdag 1 juli van 12:00 tot 16:00 uur organiseren tuinontwerpster Renée Noppen en de hoveniers van Hoveniersbedrijf Rens de Rooij een middag boordevol groene inspiratie voor tuin en balkon. Iedereen is welkom!

Wordt u ook zo blij van fladderende vlinders, zoemende bijen en zingende vogels? In een diervriendelijke tuin valt altijd iets te beleven! Een groene tuin biedt veel voordelen, zoals verkoeling geven en fijnstof filteren. Dieren kunnen er voedsel, schuil- en broedgelegenheid kunnen vinden.

Op zaterdag 1 juli van 12:00 tot 16:00 uur organiseren tuinontwerpster Renée Noppen en de hoveniers van Hoveniersbedrijf Rens de Rooij een middag boordevol groene inspiratie voor tuin en balkon. Het vindt plaats aan de Noorder Leidsevaart 11 in Hillegom.

Tijdens deze middag staan de hoveniers klaar om te adviseren over welke planten de tuin aantrekkelijk maken voor vogels, vlinders en bijen. De tuinontwerpster maakt tuinschetsen voor groene en diervriendelijke tuinen. De inspiratietuin is vrij toegankelijk om ideeën op te doen. Daarnaast is Bollenstreekhout aanwezig met lokale houtproducten. Bezoekers kunnen een tuintegel inleveren en in ruil hiervoor ontvangen zij een bij- en vlindervriendelijke tuinplant.

Voor iedere bezoeker ligt een kleurrijk bloemenmengsel en een tuinmagazine klaar.

De actie is opgezet in navolging van landelijke acties van Operatie Steenbreek in samenwerking met gemeentes. Hierbij worden mensen geënthousiasmeerd en geholpen om hun tuin groener en natuurvriendelijker in te richten. Het hoveniersbedrijf en de tuinontwerpster dragen Operatie Steenbreek een warm, groen hart toe.

Kom op 1 juli naar de Noorder Leidsevaart 11 en laat u verrassen wat groen voor uw tuin kan doen!

Aan bezoekers wordt gevraagd om zoveel mogelijk met de fiets te komen. In verband met werkzaamheden is er beperkte parkeergelegenheid direct voor de deur. Verderop aan de Leidsevaart of aan de Beeklaan kan geparkeerd worden.

bollenstreek, groen, operatie steenbreek, tuin, natuur, natuurlijk

Geef een reactie

Volgende verhaal

Volgende verhaal