Mediterraanse tuin Voorhout

Verhalen - 6 januari 2017

De opdrachtgever wilde zijn tuin opknappen en schakelde Renée Noppen Tuinontwerp en advies om de tuin te ontwerpen. Het resultaat is een tuin met een zonnige sfeer als op een mediterraanse binnenplaats.

De opdrachtgever zocht professioneel advies. Hij had zich goed ingelezen, want kunst en architectuur zijn hobby’s van hem. Zijn belangrijkste wens was om te kunnen kijken naar de lucht en de wolken en een gevoel van ruimte ervaren. Ook waren er praktische wensen: een fijne zitplek in de zon voor het gezin en een buitenverblijf dat in alle seizoenen gebruikt kan worden. Renée Noppen Tuinontwerp en advies werd ingeschakeld om de tuin te ontwerpen.

tuin tuinontwerp voorhout tuinarchitect noordwijk noordwijkerhoutTuin tuinontwerp voorhout tuinarchitect noordwijk noordwijkerhoutTuin tuinontwerp voorhout tuinarchitect noordwijk noordwijkerhouttuin tuinontwerp voorhout tuinarchitect noordwijk noordwijkerhouttuin tuinontwerp voorhout tuinarchitect noordwijk noordwijkerhouttuin tuinontwerp voorhout tuinarchitect noordwijk noordwijkerhout

Er is gekozen voor een symmetrische lijn vanuit de woonkamer.
De plek van het buitenverblijf is op basis hiervan bepaald.

tuin tuinontwerp voorhout tuinarchitect noordwijk noordwijkerhout

Zonnige tinten en luxe materialen zijn gebruikt: een tegel met een warme natuursteen look, gecombineerd met castle grind. Een strakke zinken kantopsluiting geeft de tuin een modern accent.
In de beplanting komen de zonnige tinten terug: rood, paars, oranje en wit. Ze contrasteren met de zinken rand en de verharding. Naast de bloei hebben de planten fraaie bladvormen, sierwaarde in het naseizoen en zijn ze aantrekkelijk voor vlinders en bijen.

tuin tuinontwerp voorhout tuinarchitect noordwijk noordwijkerhout

De overkapping heeft beglazing rondom, zodat hij gebruikt kan worden wanneer het buiten kouder is. Het is een fijne plek om te ontspannen of om te werken. Het konijntje loopt er ook graag.

tuin tuinontwerp voorhout tuinarchitect noordwijk noordwijkerhout

Voor de aanleg heeft de opdrachtgever zelf diverse partijen in de arm genomen.
Men is erg tevreden over het eindresultaat.

Volgende verhaal

Volgende verhaal