Natuurlijke tuin

Verhalen - 3 augustus 2016

De eigenaars van deze tuin houden van wandelvakanties in de natuur. Ook in hun tuin willen zij de natuur ervaren. Renée Noppen Tuinontwerp en advies kreeg de opdracht om een moderne tuin te ontwerpen met een natuurlijke uitstraling. 

Het tuinontwerp bestaat uit een rustige indeling met heldere lijnen. Hierdoor wordt tegemoet gekomen aan de wens van de opdrachtgever voor een “moderne en strakke” tuin. Binnen deze kaders is ruimte voor weelderig groen met een groot aanbod voor insecten en vogels. De beplanting is divers en grotendeels inheems. Onder andere kaardenbol, meidoorn, hondsroos en egelantier groeien in de tuin en er is ruimte om zelf een bloemenweide te zaaien. Op het moment van de foto had de smalle weegbree het daar goed naar de zin! Drie knotwilgjes verwijzen naar de omgeving: de Leidse merenwijk en de omringende polders.

Op de erfgrens werd een groenschutting van de Buurjongens geplaatst met o.a. een bijenhotel en een voederplank.

De blikvanger is de afgekoppelde regenpijp die uitkomt op een waterloopje met maaskeien. Deze mondt uit in een kleine vijver, met inmiddels twee kikkers als vaste bewoners. Bij grote regenval stroomt de vijver over in een drassige plek waar kattenstaarten en irissen groeien.

Er valt veel te zien en te beleven in de tuin, de eigenaren zijn er erg blij mee. Ontwerp en beplantingsplan door Renée Noppen Tuinontwerp en advies, aanleg door Van der Lely hoveniers en de eigenaren plantten zelf de beplanting aan.

Links:
Aanleg: Van der Lely hoveniers: www.lelytuinen.nl
Groenschutting: Buurjongens: www.buurjongens.eu
Plantenlevering: Jan den Hertog tuinplanten Boskoop: www.jandenhertog.nl en kwekerij Festina Lente Katwijk: www.festinalentetuin.nl
Foto’s: door Wim de Winter: w.de.winter via Instagram

Geef een reactie

Volgende verhaal

Volgende verhaal